Maxammon Grain Gerst
Rundvee en geiten
Voeding
14 september 2022

Maxammon grain Gerst actie verlengd

Tot en met 30 september 2022 kun je profiteren van € 5,- korting per ton op de dagprijs bij een bestelling van Maxammon grain Gerst zowel in bulk als losgestort.

Maxammon grain Gerst

De kuilen bevatten gemiddeld een hoog suikergehalte. Het voordeel van een hoog suikergehalte is dat de kuil over het algemeen goed zal conserveren. Ook geeft een hoog suikergehalte doorgaans een hoger eiwitgehalte in de melk. Wel kunnen bij een vochtige kuil te veel zuren worden gevormd hierdoor neemt de kans op pensverzuring toe. Is de kuil juist aan de droge kant, dan zorgt het vele suiker voor een hoge pensenergie. Dat kan bij een koe eveneens verzurend werken.

Maxammon grain Gerst is een perfecte aanvulling bij de voorjaarskuilen om pensverzuring te voorkomen, eiwit te verhogen en tegelijkertijd rustige pensenergie aan te vullen.

Tijdelijke actie

Tot en met 30 september 2022 kun je profiteren van € 5,- korting per ton op de dagprijs bij een bestelling van Maxammon grain Gerst zowel in bulk als losgestort.

Maxammon grain Gerst

Maxammon Grain is een product wat granen ontsluit en het eiwitgehalte van de granen substantieel verhoogd (tot 18%).

Het behandelde graan heeft de volgende eigenschappen:

  • Bevat meer eiwit dan gewone (geplette) gerst waardoor het tekort aan eiwit deels wordt aangevuld
  • Geeft veel rustige pensenergie voor de maximale ontwikkeling van pensbacteriën waardoor het rantsoen beter wordt verteerd
  • Bevat veel glucogene energie voor hogere melk- en melkeiwitproductie
  • Voorkomt pensverzuring omdat het 50 gram buffer per kg bevat en een hoge pH waarde heeft
  • Verlaagt de voerkosten

Ervaring melkveebedrijf Verhoef in Schalkwijk

Melkveebedrijf VOF Verhoef is een hecht familiebedrijf in de Kromme Rijnstreek. Vader Arie en zoon Christiaan melken hier driemaal daags 330 koeien. Een aantal jaren terug verdwenen de krachtvoerboxen uit de stal en sindsdien krijgen de koeien een TMR-rantsoen voorgeschoteld. Dit bestaat uit 50% gras, 50% mais en wordt aangevuld met bijproducten. Vanwege de hoge voederwaarde en bufferende werking wordt al geruime tijd een deel van de dure soja vervangen door Maxammon grain Gerst.

Met een productie van ruim 11.500 kg melk met 4,32% vet en 3,40% eiwit wordt er gezond hARd gemolken op het bedrijf van VOF Verhoef. Deze hoge productie kan alleen gerealiseerd worden met gezonde koeien en dat vraagt om een stabiel rantsoen met een hoge voederwaarde. De koeien krijgen 2 kg Maxammon grain Gerst per dier per dag. De koeien zijn gezonder, hebben een mooie glans en laten zien dat ze de hoge productie makkelijk aan kunnen, vertelt Arie die drie jaar geleden door AgruniekRijnvallei (AR) werd geattendeerd op Maxammon grain Gerst.

Meest gestelde vragen over Maxammon grain Gerst

Welk product kan het vervangen?
Maxammon grain Gerst kan eiwitrijke grondstoffen (deels) vervangen in het rantsoen. Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld sojaschroot en raapzaadschroot. Daarnaast kan Maxammon grain Gerst andere energieke krachtvoeders in het rantsoen vervangen.

Hoe is Maxammon grain Gerst beschikbaar?
Los gestort, geblazen in een silo of in een slurf

Voor welke dieren is Maxammon grain Gerst geschikt?
Maxammon grain Gerst kan gevoerd worden aan alle herkauwers

  • Melkkoeien 2-5 kg
  • Vleesvee 5-10 kg
  • Geiten 0,3-0,5 kg

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over Maxammon grain Gerst? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten of AR Coproducten 0316-293966. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Onze specialisten rundvee

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten rundvee het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerefficiëntie, voersystemen, automatisch melken, droogstand, opfok en bedrijfsspecifieke excretie.

Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Foto Jeroen van Veldhuizen
Foto Jeroen van Veldhuizen
Contact met
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Richard ter Beek
Verkoopleider rundvee
Foto Richard ter Beek
Foto Richard ter Beek
Contact met
Richard ter Beek
Verkoopleider rundvee
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Foto Harm van Hattem
Foto Harm van Hattem
Contact met
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Foto Sander Hulshof
Foto Sander Hulshof
Contact met
Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Onze rundvee en geiten specialisten
Jeroen