Rundvee
Voeding
4 augustus 2022

Korting op Celgetal Vitaal Korrel

We zien op veel bedrijven het celgetal weer oplopen, onder andere door hittestress. Ons aanvullende product Celgetal Vitaal Korrel helpt om het celgetal te verlagen. In de maand augustus krijg je 10% korting bij afname van een volle pallet.

Sinds januari wordt de Celgetal Vitaal Korrel uitvoerig getest. Twaalf melkveebedrijven verdeeld over Nederland doen mee aan deze proef. We analyseren hierbij de melkcontroles en tankleveranties. Hoewel er grote verschillen te zien zijn tussen de deelnemende bedrijven is het celgetal gemiddeld met 8,5% gedaald.

Boost voor de melkproductie

Naast het celgetal is er gekeken naar het gemiddelde lactosegehalte en naar de gemiddelde melkproductie per koe per dag. Op de bedrijven die de Celgetal Vitaal Korrel testten is de melkproductie in de periode van januari tot en met april gestegen met 0,8 liter melk per koe per dag! Het lactosegehalte is in dezelfde periode 0,05% gestegen. Een daling van het celgetal kan dus geld opleveren. Nog meer goed nieuws: in de hele maand augustus kun je profiteren van 10% korting bij afname van een volle pallet.

Rekenvoorbeeld

Celgetal Vitaal Korrel kost € 0,13 per koe per dag. Bij de huidige garantieprijs levert elke extra liter melk gemiddeld € 0,60 op. Uitgaande van 0,8 liter per koe per dag extra, zal er op een gemiddeld bedrijf met 100 melkkoeien € 35,00 extra voersaldo per dag gerealiseerd worden!

Tip: zorg voor goede ontluchting van de silo

Op veel melkbedrijven zijn nog krachtvoersilo’s te vinden die van binnen vervuild zijn. Dit is vaak te wijten aan een slechte ontluchting van de silo. Met een goede ontluchting, met behulp van een silopetje, blijft het voer vers en wordt het risico op een hoger celgetal kleiner.

Voeradvies

De geadviseerde hoeveelheid is 100 gram per koe per dag.

Melkveehouders Rondeel over Celgetal Vitaal Korrel

Benno, Hetty en Coen Rondeel hebben een melkveebedrijf met 80 koeien in Hengelo. Na hun deelname aan de proef met de Celgetal Vitaal Korrel is het celgetal gedaald van 400 naar gemiddeld 209. Lees hier meer over hun ervaringen met de Celgetal Vitaal Korrel.

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over de Celgetal Vitaal Korrel? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Onze specialisten melkvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Coen van Sterkenburg
Specialist rundvee & schapen & ruwvoerteelt
Foto Coen van Sterkenburg
Foto Coen van Sterkenburg
Contact met
Coen van Sterkenburg
Specialist rundvee & schapen & ruwvoerteelt
Rob Horstink
Specialist rundvee & ruwvoerteelt
Foto Rob Horstink
Foto Rob Horstink
Contact met
Rob Horstink
Specialist rundvee & ruwvoerteelt
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Foto Jeroen van Veldhuizen
Foto Jeroen van Veldhuizen
Contact met
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Thomas van Mourik
Specialist rundvee
Foto Thomas van Mourik
Foto Thomas van Mourik
Contact met
Thomas van Mourik
Specialist rundvee
Onze specialisten
Thomas