Algemeen
15 september 2022

Klanten AR krijgen per direct extra korting

Ondanks de hectische marktomstandigheden heeft AgruniekRijnvallei (AR) in het eerste half jaar een erg mooi positief financieel resultaat gerealiseerd.

Om leden/afnemers mee te laten profiteren geven we per direct een extra korting op het voer, de meststoffen en de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen.


De korting past binnen de strategie om leden/afnemers direct mee te laten profiteren van positieve ontwikkelingen binnen de coöperatie. Alle vier de pijlers van AR - voer, plant, op- en overslag en winkels - hebben bijgedragen aan dit positieve resultaat.

Korting op voer, meststoffen en GBM

De afnemers van AR Voer ontvangen per direct tot en met week 3 in 2023 een extra korting van € 7,50 per ton op de eigen geproduceerde mengvoeders in bulk. AR geeft een korting van € 2,50 per 100 kg op de nieuw af te sluiten voorkoop meststoffen, mits de afnemer eerder dit jaar ook meststoffen bij AR heeft afgenomen. De afnemers van gewasbeschermingsmiddelen kunnen een prijsreductie van 2% tegemoetzien over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen in de periode van 2 januari 2022 tot en met 3 september 2022. De kortingen komen boven op de gebruikelijke kortingen.

Sterke stijging mengvoeromzet

Ondanks de zeer onrustige marktomstandigheden hebben we een flinke stijging in mengvoeromzet (9,6% tot en met nu) weten te realiseren. In alle sectoren hebben we veel nieuwe klanten verwelkomd door met passende voersamenstellingen te anticiperen op ontwikkelingen in de markt en door een efficiënte inzet van de productielocaties. Ook bij AR Plant is er sprake van een positieve klantenbalans. Er was een forse stijging in de verkoop van meststoffen.

Dierlijk eiwit in pluimveevoer

Als eerste mengvoederbedrijf in West-Europa zijn we in maart gestart met de verwerking van dierlijk eiwit in pluimveevoer. Mede hierdoor is de pluimveevoeromzet ook enorm gestegen. De toepassing van dierlijk eiwit leidt tot een lagere voerprijs en een verbetering van de eikwaliteit en de technische resultaten, waaronder ook het uitvalspercentage.

Alert blijven

2022 was tot nu toe spannend en uitdagend. De druk op de verschillende sectoren was en is enorm. Samen met onze afnemers blijven we zoeken naar kansen in de markt.