Fruitteelt
16 februari 2023

Bestel nu hommelkasten, producten voor verwarring en vuurpotten

Tot en met 17 maart 2023 kun je de bestelling voor hommelkasten, vuurpotten en nachtkaarsen aan ons doorgeven.

Hommelkasten

We hebben 3 soorten hommelkasten in ons assortiment:

  • Tripol: 3 volken per doos
  • Natupol: 1 volk per doos
  • Natupol Booster: 1 volk per doos, het volk is meer ontwikkeld, heeft een werking van 4 weken. De hommels in de Natupol Booster gaan snel en intensief aan het werk en geven de bestuiving een boost.

Voor een goede bestuiving geldt 3 tot 5 volken per hectare. De hommelvolken moeten één week voor de bloei geplaatst zijn. 

Verwarringstechniek

Om deel te kunnen nemen aan de afzet van Conference naar verre bestemmingen zoals China, Brazilië en Vietnam dien je gebruik te maken van verwarringstechniek. Bij het keurmerk On the way to PlanetProof krijg je een bonuspunt wanneer je kiest voor deze techniek. Er zijn meerdere producten beschikbaar voor verwarring:

  • Checkmate Puffer: bij deze techniek worden 2-3 puffers per hectare op vooraf bepaalde plaatsen in de boomgaard opgehangen. De puffers worden geplaatst via GPS. Voor een goede werking krijg je een (digitale) plattegrond van jouw percelen met daarop de plaatsing van de Checkmate Puffers. Bij dit product is overleg met je voorlichter wenselijk.
  • Isomate CLR: 2 verpakkingen per hectare, 400 stuks per verpakking
  • RAK 3+4: 2 verpakkingen per hectare, 252 stuks per verpakking

Nachtvorstkaarsen/vuurpotten

Voor telers van kersen, pruimen en bessen is er de mogelijkheid om een lichte vorst te weren door gebruik te maken van nachtvorstkaarsen/vuurpotten. Voor een goede werking zijn er 200 tot 300 nodig per hectare. Door de gestegen inkoopprijzen hanteren we dit jaar een minimale voorraad. Bestel daarom tijdig.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met een van onze fruitteeltvoorlichters of met onze verkoopbinnendienst, telefoon 0418-655944 of plant@argroep.nl.

Bestelformulier fruitteeltbenodigdheden

Hommels

Nachtvorst

Vewarring

Overig