Vleesveestructuurmix
Vleesvee
Voeding
22 december 2022

Bestel een gratis proefpakket Vleesveestructuurmix Maxima

Wil je ook de voordelen van onze Vleesveestructuurmix ervaren? Bestel een gratis proefpakket Vleesveestructuurmix Maxima.

Energierijke structuurmixen voor kalveren en vleesvee

Voor een goede groei- en afmestfase hebben kalveren en vleesvee veel energie nodig. Vaak wordt deze energie hoofdzakelijk via zetmeelrijke producten aangeboden. Dit kan echter problemen met zich meebrengen zoals pens- en dikkedarmverzuring. Door een bredere spreiding van energiebronnen wordt het risico op deze problemen kleiner. Ook draagt het bij aan een gezondere, hogere groei en een betere vetbedekking. Onze vleesveestructuurmixen bevatten als energiebronnen onder andere lijnzaadschilfers, ge├źxtrudeerd lijnzaad en bietenpulp en hebben een constante grondstofsamenstelling. In de praktijk levert dit mooie resultaten op.


Grondstoffen individueel bewerkt

Ons uitgebreide assortiment vleesveevoeders wordt geproduceerd volgens de Zuiver Voer-filosofie. Uniek hierin zijn de kalverstructuurmixen en de vleesveestructuurmixen. Iedere grondstof hierin is specifiek gekozen en krijgt de best passende bewerking. Zo worden maiskorrels extra fijn gemalen en in brok geperst en wordt bietenpulp ongemalen gemengd.

Onderzoek toont stabiliteit aan

Tijdens zijn stageperiode bij AR heeft Sjoerd Weijers uitgebreid onderzoek gedaan naar de stabiliteit van de samenstelling van structuurmixen in de voersilo. Met behulp van zeefanalyses heeft hij monsters van dezelfde productiecharge vergeleken bij de verlading in de fabriek en wanneer het uit de voersilo komt. Hieruit volgde dat de zeefanalyse van het voermonster uit de voersilo vergelijkbaar was met het monster bij verlading. Laden, transport en in de silo blazen brengen dus geen verandering in de structuur van het voer.

Nog betere stabiliteit en structuur

In het onderzoek is ook het volledige productieproces bekeken vanaf inname grondstof tot en met het verladen. Hieruit bleek dat het aandeel fijne delen in de grondstoffen zoals deze aangeleverd worden en het doseer- en mengproces de belangrijkste factoren zijn voor de structuur van een structuurmix. Naar aanleiding hiervan zijn een aantal aanpassingen in het productieproces doorgevoerd met als resultaat dat de stabiliteit en de structuur van de kalverstructuurmixen en vleesveestructuurmixen verbeterd zijn.

Gratis proefpakket Vleesveestructuurmix Maxima

Wil je ook de voordelen van onze Vleesveestructuurmix ervaren? Bestel dan via onderstaand formulier een gratis proefpakket Vleesveestructuurmix Maxima.

Proefpakket aanvragen

Onze specialisten vleesvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Foto Harm van Hattem
Foto Harm van Hattem
Contact met
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Jacco Camps
Specialist vleesvee
Foto Jacco Camps
Foto Jacco Camps
Contact met
Jacco Camps
Specialist vleesvee
Onze vleesvee specialisten
Harm