Sodagrain in slurf
Rundvee
Voeding
4 november 2022

Actie Sodagrain

Sodagrain is een ideale aanvulling voor rantsoenen waarin extra energie nodig is. Zo past het bijvoorbeeld perfect bij maiskuilen die laag in zetmeel zijn. Profiteer van onze actie en ontvang bij een volle vracht de slurf gratis.

Sodagrain

Sodagrain bevat ongeveer 600 gram zetmeel per kilogram droge stof. Hiervan is 250 gram bestendig zetmeel. Met Sodagrain komen veel glucogene nutriënten vrij. De koe kan die omzetten in glucose en vervolgens in lactose, melk en melkeiwit. De energie in Sodagrain stimuleert de vorming van microbieel eiwit en daarmee de realisatie van melkeiwit. Zo draagt Sodagrain bij aan een hoge melkproductie. Door de rustige vertering kunnen er grote hoeveelheden van gevoerd worden.

Huidige rantsoenen kunnen Sodagrain goed gebruiken

In de huidige situatie is Sodagrain de ideale aanvulling. Door de hoge pH heeft het een bufferende werking. Sodagrain past goed bij vers gras met een hoog onbestendig eiwit en het is een mooie aanvulling op de beperkte ruwvoervoorraad. Met Sodagrain in het rantsoen kan er toch gezond hARd gemolken worden.

Voordelen Sodagrain

  • Bufferende werking (hoge pH)
  • Meer melk en melkeiwit
  • Een rustige vertering
  • Extra energievoorziening

Opslag in slurf

We raden aan om Sodagrain in een slurf op te slaan. In de slurf wordt Sodagrain goed geconserveerd. Bovendien wordt het zo beschermd tegen weersinvloeden. De afmeting van de slurf is ongeveer 25 meter lang, 2 meter breed en 1,5 meter hoog. Sodagrain is in de slurf 3 maanden houdbaar.

Actie gratis slurf

Bij een bestelling van een volle vracht Sodagrain of Sodagrain 2 Rogge is de slurflevering gratis. Normaal wordt € 9,50 per ton in rekening gebracht voor het leveren in slurf. De actie geldt tot en met 16 december 2022 en zolang de voorraad strekt.

Actievoorwaarden

  • Bij de afname van een hele vracht is de slurflevering gratis. Bij afname van een halve vracht worden de slurfkosten gehalveerd (€ 9,50 ipv € 19,00).
  • De actie geldt zowel voor Sodagrain als Sodagrain 2 Rogge.
  • De actie loopt tot en met 16 december 2022.

Ervaring melkveehouder Alex Reinders

Alex Reinders uit Zelhem houdt samen met zijn vrouw 200 melkkoeien. “Het melkeiwitgehalte is gestegen sinds ik Sodagrain voer. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de conditie van de koeien.” aldus Alex Reinders

Ervaring melkveehouder Jeroen Sturkenboom 

Jeroen Sturkenboom uit Schalkwijk houdt samen met zijn broer 250 melkkoeien. "De productie is enorm gestegen sinds we in 2016 zijn begonnen met Sodagrain voeren. Sodagrain zorgt voor conditie op de koeien, geeft rust en daardoor gezonde koeien" vertelt Jeroen. 

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over Sodagrain? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten of AR Coproducten 0316-293966. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Onze specialisten rundvee

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten rundvee het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerefficiëntie, voersystemen, automatisch melken, droogstand, opfok en bedrijfsspecifieke excretie.

Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Foto Jeroen van Veldhuizen
Foto Jeroen van Veldhuizen
Contact met
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Richard ter Beek
Verkoopleider rundvee
Foto Richard ter Beek
Foto Richard ter Beek
Contact met
Richard ter Beek
Verkoopleider rundvee
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Foto Harm van Hattem
Foto Harm van Hattem
Contact met
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Foto Sander Hulshof
Foto Sander Hulshof
Contact met
Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Onze rundvee specialisten
Richard