biologische geplette gerst
Biologisch
Voeding
28 april 2023

Actie biologische geplette gerst

Van 1 mei tot en met 2 juni 2023 kun je profiteren van een aantrekkelijke actieprijs van biologische geplette gerst. Biologische geplette gerst ondersteunt de koe maximaal bij een hoge melkproductie, een goede ruwvoervertering en een optimale eiwitbenutting.

Eiwit uit gras benutten

Geplette gerst is een glucogene energiebron en past goed naast weidegras. De koe heeft energie nodig om het eiwit uit het gras te kunnen benutten. Als de koe onvoldoende energie krijgt dan gebruikt ze het eiwit als energiebron. In de praktijk zie je dan dalende melkeiwitgehaltes. Geplette gerst zorgt ervoor dat de koe het gras kan omzetten naar eiwit.
 

Pletproces

De geplette gerst wordt geproduceerd volgens onze Zuiver Voer-filosofie. Dit betekent dat de grondstof een individuele bewerking krijgt. De bewerking van een grondstof is namelijk sterk bepalend voor de vertering van de grondstof. Een te snelle vertering geeft kans op pensverzuring en bij een te trage vertering komt niet alle energie beschikbaar. Het type pletter en de juiste afstelling zijn van belang om de juiste kwaliteit geplette gerst te krijgen. AR (AgruniekRijnvallei) heeft veel kennis en jaren ervaring met het pletten van gerst.  

Hogere ruwvoerbenutting

Door de unieke bewerking van het pletten wordt de gerst rustig afgebroken in de pens. Deze rustige afbraak zorgt voor de juiste energievoorziening voor pensmicroben waarbij pensverzuring wordt voorkomen. Hierdoor gaan de pensmicroben efficiënter werken en verteren zij het ruwvoer beter. Geplette gerst draagt hierdoor bij aan een hogere ruwvoerbenutting.

Actie

Van 1 mei tot en met 2 juni 2023 kun je profiteren van een aantrekkelijke actieprijs van € 39,95 per 100 kg (netto) bij minimaal 12 ton bulk (mag ook in combinatie met andere voersoorten). De prijs is inclusief automatische betalingskorting. Biologische geplette gerst (artikelcode 21070PL1) is in bulk en losgestort leverbaar.

De voordelen van biologische geplette gerst

 • Past goed naast weidegras
 • Rustige zetmeelbron
 • Gezonde koeien
 • Hogere ruwvoerbenutting
 • Speciaal voor biologische bedrijfsvoering


Meest gestelde vragen over biologische geplette gerst

Welk product kan het vervangen?
Geplette gerst is een energierijk product waarbij de energie geleidelijk vrijkomt. Het kan snijmais of een anders zetmeelrijk product vervangen.

Hoe is biologische geplette gerst beschikbaar?
In bulk of big bags.

Voor welke dieren is geplette gerst geschikt?
Geplette gerst kan gevoerd worden aan alle herkauwers: 

 • Melkkoeien 2-5 kg
 • Vleesvee 5-10 kg
 • Geiten 0,3-0,5 kg

Welke voederwaarden* biedt biologische geplette gerst? 
Per kg ds biologische geplette gerst:

 • 87% droge stof
 • 975 VEM
 • 78 WDVE
 • -45 FEB
 • 85 RE
 • 540 zetmeel
 • 65 bestendig zetmeel
 • 188 Glucogene Nutriënten

*Voederwaarden kunnen licht variëren.

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over biologische geplette gerst? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Onze specialisten rundvee

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten rundvee het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerefficiëntie, voersystemen, automatisch melken, droogstand, opfok en bedrijfsspecifieke excretie.

Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Foto Jeroen van Veldhuizen
Foto Jeroen van Veldhuizen
Contact met
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Foto Sander Hulshof
Foto Sander Hulshof
Contact met
Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Richard ter Beek
Verkoopleider rundvee
Foto Richard ter Beek
Foto Richard ter Beek
Contact met
Richard ter Beek
Verkoopleider rundvee
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Foto Harm van Hattem
Foto Harm van Hattem
Contact met
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Onze specialisten
Jeroen