Varkens

Workshop biggen en zeugen incl. rondleiding varkensproefbedrijf en bbq

  • dinsdag 6 juni 2023
  • 13.30-18.30 uur
  • Swine Research Centre | Halfweg, Boxmeerseweg 30 | Sint Anthonis

Op dinsdag 6 juni organiseren wij in samenwerking met Trouw Nutrition een workshop over biggen en zeugen bij het Swine Research Centre in Sint Anthonis. Het thema is 'Big en zeug: een BIG deal!'. Naast twee interactieve workshops staan er een rondleiding over het varkensproefbedrijf en een heerlijke bbq op het programma.

Workshops

Door veranderende genetica is het aantal biggen per zeug toegenomen. De omstandigheden, zoals de huisvesting, zijn niet veranderd. Dit maakt het werk in de kraamstal er niet altijd makkelijker en leuker op. Hoe zorg je ervoor dat alles goed draait en jij en je personeel lekker kunnen werken? Tijdens twee interactieve sessies vertellen Rob, Marcel, Leendert en Bert hoe je op een slimme manier kunt werken aan een gezonde big.

  • De workshop van AR is gericht op de bereiding en de samenstelling van het voer. Aan de hand van verschillende grondstoffen en verschijningsvormen laten Rob Schurink en Marcel Schennink tijdens een interactie workshop zien wat de invloed van bepaalde keuzes is op hoe het draait in de kraamstal.
  • De workshop van Trouw Nutrition is gericht op de toepassing van het voer. Hoe zorg je ervoor dat het voer ook daadwerkelijk in de biggen komt. Leendert Amersfoort en Bert Pappot hebben allerlei tips and tricks.

Rondleiding varkensproefbedrijf

In het Swine Research Centre wordt fundamenteel varkensonderzoek verricht. Er wordt op individueel dierniveau bij zeugen, gespeende biggen en vleesvarkens onderzoek gedaan. Dagelijkse registratie van diergewichten, water en voeropname per dier is een unieke mogelijkheid om meer kennis op te doen over de voeding van varkens. Daarnaast is er op het proefbedrijf een zogenaamde health unit. Voor de ontwikkeling van voerconcepten kunnen dieren gericht met specifieke bacteriën behandeld worden om zo de gezondheid van de varkens te verbeteren.

Routebeschrijving

Klik hier voor de routebeschrijving.

Programma

13.30-13.50 uur

Ontvangst
13.50-14.00 uur  Opening
14.00-17.00 uur Roulatieschema met workshop AR, workshop Trouw Nutrition en rondleiding varkensproefbedrijf
17.00-18.30 uur Borrel + bbq

 

Sprekers

Rob Schurink, nutritionist varkens bij AR

Leendert Amersfoort, Animal Specialist Swine bij Trouw Nutrition

Marcel Schennink, voedingsexpert varkens bij AR

Bert Pappot, Technical Specialist V2F Monogastrics bij Trouw Nutrition

Meld je aan

We zien je aanmelding graag tegemoet. Dit kan via onderstaand formulier.

Aanmeldformulier workshop biggen en zeugen