Workshops
Door veranderende genetica is het aantal biggen per zeug toegenomen. De omstandigheden, zoals de huisvesting, zijn niet veranderd. Dit maakt het werk in de kraamstal er niet altijd makkelijker en leuker op. Hoe zorg je ervoor dat alles goed draait en jij en je personeel lekker kunnen werken? Tijdens twee interactieve sessies vertellen Rob, Marcel, Leendert en Bert hoe je op een slimme manier kunt werken aan een gezonde big.
- De workshop van AR is gericht op de bereiding en de samenstelling van het voer. Aan de hand van verschillende grondstoffen en verschijningsvormen laten Rob Schurink en Marcel Schennink tijdens een interactie workshop zien wat de invloed van bepaalde keuzes is op hoe het draait in de kraamstal.
- De workshop van Trouw Nutrition is gericht op de toepassing van het voer. Hoe zorg je ervoor dat het voer ook daadwerkelijk in de biggen komt. Leendert Amersfoort en Bert Pappot hebben allerlei tips and tricks.
Rondleiding varkensproefbedrijf
In het Swine Research Centre wordt fundamenteel varkensonderzoek verricht. Er wordt op individueel dierniveau bij zeugen, gespeende biggen en vleesvarkens onderzoek gedaan. Dagelijkse registratie van diergewichten, water en voeropname per dier is een unieke mogelijkheid om meer kennis op te doen over de voeding van varkens. Daarnaast is er op het proefbedrijf een zogenaamde health unit. Voor de ontwikkeling van voerconcepten kunnen dieren gericht met specifieke bacteriën behandeld worden om zo de gezondheid van de varkens te verbeteren.
Routebeschrijving
Klik hier voor de routebeschrijving.