Varkens

Sector Event Varkens

  • dinsdag 16 september 2025
  • 9.45 uur tot 16.30 uur
  • Nederlands Openluchtmuseum | Hoeferlaan 4 | Arnhem
  • 4 sprekers

Voed de toekomst

De wereld verandert razendsnel. En daarmee ook de manier waarop we voedsel produceren. Wat betekenen die verschuivingen voor de varkenshouderij? Welke kansen ontstaan er door trends in consumentenvoeding, innovaties in varkensvoer, circulaire reststromen en veranderende afzetmarkten? Maar hoe veel er ook verandert, vakmanschap blijft de basis. En juist dát vakmanschap, gecombineerd met actuele inzichten, zorgt ervoor dat jij – samen met AgruniekRijnvallei – op de ontwikkelingen kunt inspelen.

Tijdens het Sector Event Varkens op dinsdag 16 september kijken we vooruit. Met inspirerende sprekers, collega-varkenshouders en AR-specialisten ontdekken we hoe jij als ondernemer mee kunt bewegen met de wereld van morgen. Zodat jij vandaag bewuste keuzes maakt om de toekomst te voeden.

We ontmoeten elkaar op een unieke locatie: het Openluchtmuseum in Arnhem. Een plek waar verleden en toekomst samenkomen. Natuurlijk zorgen we voor een smakelijke lunch, een boeiende rondleiding door het museum én sluiten we de dag af met een gezellige borrel.

Meld je aan via onderstaand formulier

Jacques van Outryve

Wat beweegt er in Europa – en wat betekent het voor jou?

Jacques van Outryve neemt je mee in de verschuivingen in de voedselproductie. Wat gebeurt er op Europees niveau en wat betekent dat concreet voor jouw bedrijf? Verwacht geen droge theorie maar een boeiend verhaal dat je aan het denken zet én inspireert om vooruit te kijken.
Harry Snitselaar

Reststromen met waarde – kijk mee in de keten

Reststromen uit de voedingsindustrie bieden volop kansen voor de varkenshouderij. Maar hoe lopen die stromen precies? En welke bijproducten verdwijnen of komen erbij? Harry Snitselaar, nutritionist varkens bij Duynie, neemt je mee in de wereld van circulaire grondstoffen.
Albert Ensing

Beleving op het bord begint bij de boer

Wat vraagt de markt van morgen aan kwaliteit, herkomst en verhaal? Albert Ensing, directeur bij Van der Zee (de ambachtelijke slager van Hanos), laat zien hoe vakmanschap en innovatie samenkomen.
Rob Schurink

Voeding in balans met de genetica van morgen

De nieuwe genetica vraagt om andere verhouding tussen energie en eiwit. Rob Schurink, hoofd nutritie bij AgruniekRijnvallei, deelt de nieuwste inzichten uit onderzoek en praktijk.

Programma

09.45 uur

Ontvangst 

10.15 uur

Opening door Johan Schuttert 

10.30 uur

Harry Snitselaar, nutritionist varkens Duynie

11.00 uur

Rob Schurink, hoofd nutritie AR

11.30 uur

Pauze

11.45 uur

Albert Ensing, directeur inkoop en productie Van der Zee (ambachtelijke slager van Hanos)    

12.30 uur

Lunch 

13.15 uur

Jacques van Outryve, Europees landbouwjournalist 

14.15 uur Vragen 
14.30 uur

Rondleiding Openluchtmuseum

16.15 uur

Afsluitende borrel

Aanmeldformulier Sector Event Varkens

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.