Algemeen

AR Jongerenevenement

  • woensdag 6 december 2023
  • 14.00-20.30 uur
  • Papendal | Papendallaan 3 | Arnhem
  • 4 sprekers

Op woensdag 6 december 2023 vindt een nieuwe editie van het AR Jongerenevenement plaats. Het belooft een interessante dag te worden met als thema ‘Toekomstbestendig boeren’. Hoe speel je in op veranderingen in de markt, het klimaat en de technologie?

Voor wie?

Voor agrarische jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 35 jaar. Is dit evenement ook echt iets voor een van je vrienden of vriendinnen? Dan kan hij of zij gewoon mee! Meld hem of haar wel even aan via het aanmeldformulier.

Kom je ook naar het AR Jongerenevenement?

We beginnen de dag met drie interessante sprekers, aan elkaar gepraat door dagvoorzitter boerin Agnes. Daarna is het tijd voor ontspanning, en in sommige gevallen inspanning. Welke clinic kies jij? We sluiten de dag af met lekker eten.

Lees hier meer over:

Programma 

14.00 uur Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers
14.30 uur Dagvoorzitter trapt af
Boerin Agnes
14.40 uur Welkomstwoord
Arjen van Nuland, algemeen directeur AR
14.45 uur Klimaatverandering, uitdaging of kans?
Amara Onwuka, Talpa Network
15.20 uur De boerderij van de toekomst
Timo Joosten, Global Head of Commerce Milking bij Lely
15.50 uur Pauze
16.10 uur Kansen in de markt
Jaap de Wit, directeur supply chain bij Westfort Vleesproducten
16.45 uur Afronding officiële gedeelte
17.00 uur Clinics met olympisch tintje
18.30 uur Buffet
20.30 uur Einde

 

De sprekers

Boerin Agnes

Dagvoorzitter Boerin Agnes

Agnes is samen met haar zus opgegroeid op een melkveebedrijf. Werken in de agrarische sector is altijd een droom geweest voor Agnes. Ze is trots op de boer in haar en op de Nederlandse boeren in het algemeen. Met die trotsheid zal ze het AR Jongerenevenement in goede banen leiden.
Amara Onwuka

Klimaatverandering, uitdaging of kans?

Amara Onwuka is actief als meteoroloog en presentator. “Het weer in Nederland speelt een grote rol in het dagelijks leven. Dat geldt natuurlijk ook voor de agrarische sector", aldus Amara. In haar presentatie zal ze vertellen over hoe we om kunnen gaan met klimaatverandering.
Timo Joosten

De boerderij van de toekomst

Timo Joosten werkt als Global Head of Commerce Milking bij Lely. Tijdens zijn presentatie zal hij ons meenemen in de visie van Lely over de boerderij van de toekomst. Wat drijft Lely en waar ziet Lely de grootste uitdagingen voor de landbouw en de melkveehouderij in het bijzonder.
Jaap de Wit

Kansen in de markt

Jaap de Wit werkt als directeur supply chain bij Westfort Vleesproducten. Westfort heeft verschillende varkensvleesconcepten. Tijdens zijn presentatie zal hij ons meer vertellen over het inspelen op de veranderingen en de kansen in de markt.

Clinics met een olympisch tintje

Papendal is het hart van de Nederlandse topsport en de thuisbasis van TeamNL. Ruim 500 topsporters en topatleten maken dagelijks gebruik van de topsportfaciliteiten die Papendal biedt aan olympische en paralympische sporten. Welke clinic ga jij volgen op deze unieke locatie? Je kunt aan één clinic deelnemen. Geef bij het aanmeldformulier aan wat je eerste en tweede voorkeur is, dan proberen we daar rekening mee te houden. 

  • Schermen: leer een aantal schermvaardigheden zoals het maken van schijnbewegingen, verrassende aanvallen en afweren. Deze clinic wordt gegeven door Georges Dérop, oud bondcoach van TeamNL.
  • Curling: dé sport van de winterspelen! Kun jij de curlingstenen precies op het juiste moment tot stilstand brengen? Teamwork is hierbij essentieel.
  • Handboogschieten (vol): onder leiding van een jonge topatleet van TeamNL leer je rustig, gefocust en krachtig de pijl weg te schieten. Aansluitend wordt er een wedstrijdje geschoten.
  • Rondleiding: tijdens de rondleiding breng je een bezoek aan de verschillende hoogtepunten van Papendal. Misschien kom je wel een olympische sporter tegen!

Route en parkeren bij Papendal

Het evenement vindt plaats bij Hotel Papendal (Papendallaan 3, 6816 VD, Arnhem). Er is hier voldoende parkeerruimte beschikbaar. Je kunt het beste parkeren bij P1 of P2. Wanneer je het terrein oprijdt, volg je de borden naar Hotel Papendal. 

Openbaar vervoer

Er zijn voldoende mogelijkheden om met het openbaar vervoer naar Papendal af te reizen. Buslijn 10 rijdt op op maandag t/m vrijdag van Centraal Station Arnhem rechtstreeks naar Papendal. De bus stopt bij de bushalte op het terrein van Papendal. Je kunt daarnaast met buslijn 105 reizen. Dan stap je uit bij de halte Van der Valk / Papendal. 


Meer informatie

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 0317-499520 of communicatie@argroep.nl.

Meld je aan voor het AR Jongerenevenement van 2023

Een toegangsbewijs is verplicht. Je kunt ook gelijk je introducé aanmelden. Zo weten wij op hoeveel mensen we kunnen rekenen en krijg jij aan het eind van de dag een toffe goodiebag! Aanmelden kan tot en met 3 december.

Aanmeldformulier AR Jongerenevenement

Welke clinic wil jij volgen?

Je hebt de keuze uit schermen, curling, handboogschieten of een rondleiding. Geef je voorkeur door, dan proberen we daar rekening mee te houden.

Dieetwensen kun je doorgeven via communicatie@argroep.nl

Introducé