Menu

Sterke zeugen, vitale biggen

Zeug met biggen

De voorwaarde voor zoveel mogelijk sterke en vitale biggen is een goede en gezonde zeug. Doordat het aantal biggen per zeug stijgt, wordt de uitdaging groter om alle biggen groot te brengen. Het voer moet daarom perfect aansluiten op de behoefte van de zeug.

Aan de basis van productie en arbeidsgemak staat de vitaliteit van de biggen. Vitaliteit is meer dan geboortegewicht en uniformiteit en begint al in de eerste fase van de dracht. Aan het begin van de dracht is de behoefte duidelijk anders dan aan het einde van de dracht. Met onze fasevoeders in de dracht speelt u maximaal in op de ontwikkeling en groei van de ongeboren biggen. Dit zorgt voor zware vitale biggen die een sterke drang hebben om naar het uier te komen.

Vismeel

Vismeel is zonder twijfel een uniek ingrediënt in varkensvoeders. Het is een smakelijk eiwitrijk product van uitzonderlijke kwaliteit. Daarnaast bevat het goed verteerbaar calcium en fosfor en natuurlijk carnitine (verbetert het transport van vet). Het positieve effect van vismeel is beter ontwikkelde biggen met een hogere vitaliteit.

Transitie/meerfase

De periode rondom het werpen is een kritische fase en vraagt veel van de zeug. Door te sturen met het moment van overschakelen van drachtvoeders naar lactovoeders kunt u sturen op de uierdruk en mestconsistentie bij zeugen. Prelacto kan het geboorteproces en de biestproductie extra ondersteunen. Voor maximale prestaties en melkproductie kunnen de meerfase lactovoeders ingezet worden. Het eerste fasevoeder staat voor een soepele start en het tweede fasevoeder voor een maximale melkproductie.

Belang leverfunctie

Voor de vetstofwisseling en voor de mobilisatie van lichaamsvet is de lever een onmisbare schakel in het proces. Vet is een belangrijk bestanddeel van melk. Als de lever suboptimaal functioneert zal dit leiden tot leververvetting. De melkproductie is dan niet optimaal. Al tijdens de dracht bereiden we de lever van de zeug voor op de lactatie. Dit doen we onder andere met choline. Tijdens de lactatie wordt de leverfunctie versterkt met aanvullende producten.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route