Menu

Aanmaakvoorschrift kalvermelk

Stap 1
Voor het aanmaken van tien liter melk met een concentratie van 150 gram/liter begint u met drie liter water van 45-50ºC.

Stap 2
Voeg hieraan 1,5 kg poeder toe. Na het oplossen van de poeder 30 seconden blijven roeren om alles goed op te laten lossen. Houd bij een menger drie minuten mixen aan.

Stap 3
Aanvullen tot 10 liter water met juiste temperatuur.

  • Standaard: 42 à 43ºC
  • Kalvermelk AR Compleet: 20ºC.

Stap 4

  • Standaard: optimale drinktemperatuur is 40ºC. Verdeel de melk nauwkeurig met een maatkan. Houd het voerschema aan.
  • Kalvermelk AR Compleet: optimale drinktemperatuur is 13-20ºC. Zorg dat speenemmers nooit leeg komen.

Stap 5

  • Standaard: Zodra de kalveren de melk op hebben alle (speen)emmers omspoelen met heet water en omgekeerd wegzetten. Zo werkt u hygiënisch met schone en droge (speen)emmers.
  • Kalvermelk Compleet: maak 1x per week de emmers schoon en controleer de spenen.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met uw specialist rundvee of met onze verkoopbinnendienst, telefoon 0317-499520 of mail naar voer@agruniekrijnvallei.nl .

 

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route