Menu

Aanmaakvoorschrift kalvermelk

Stap 1
Voor het aanmaken van 6 liter melk begint u met 4 liter (2/3 deel) water van 45-50ºC.

Stap 2
Voeg hieraan de benodigde hoeveelheid poeder toe: 125/140/160 gram per liter aan te maken melk. Na het toevoegen van de poeder 30 seconden blijven roeren om alles goed op te laten lossen. Houd bij een menger 3 minuten mixen aan.

Stap 3
Water toevoegen tot de juiste hoeveelheid (6 liter) en temperatuur (42 à 43ºC) is bereikt.

Stap 4
Optimale drinktemperatuur is 40. Verdeel de melk nauwkeurig met een maatkan. Houd het voerschema aan.

Stap 5
Zodra de kalveren de melk op hebben, alle (speen)emmers omspoelen met heet water en omgekeerd wegzetten. Zo werkt u hygiënisch met schone en droge (speen)emmers.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met uw specialist rundvee of met onze verkoopbinnendienst, telefoon 0317-499520 of mail naar voer@agruniekrijnvallei.nl .

 

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route