Menu

“De boer op vind ik het leukst, samen gaan we voor het beste resultaat.”

Afbeelding: Medewerker Dirk de Bruijn
Dirk de Bruijn, productmanager ruwvoerteelt

In 2015 is Dirk als productmanager ruwvoerteelt bij AR begonnen en de functie is hem op het lijf geschreven. Dirk: “Mijn interesse ligt altijd al bij de plantaardige tak in combinatie met veevoeding. Thuis, in Wouw, heb ik in maatschap met mijn vader een handelsbedrijf in wolvee (2.500 lammeren) en zoogkoeien (40 dieren)."

"Na mijn opleiding Bedrijfskunde aan de HAS Den Bosch zag ik de vacature voor productmanager ruwvoerteelt. De functie sprak mij gelijk aan, dus ik heb gesolliciteerd en kon al gauw aan de slag.” Dirk vervolgt: “De functie is goed te combineren met het werk thuis. Ik werk vier dagen voor AR en de woensdagen werk ik thuis mee op het bedrijf. Ik ben zowel voor AR Plant als voor CropSolutions de productmanager voor de producten die gebruikt worden in de ruwvoerteelt. De buitendiensten van de samenwerkende partners van CropSolutions voorzie ik van informatie en ik beantwoord de vragen die daar spelen. Daarnaast begeleid ik de aanleg van de demovelden.”

Aanpak op de boer
“De klanten die ik bezoek komen over het algemeen via hun rundvee- of akkerbouwvoorlichter bij mij terecht”, vertelt Dirk. “Vaak is er een probleem: ‘moet ik mijn grasland opnieuw inzaaien of is het goed genoeg om nog een keer te oogsten?’. Meestal lopen we eerst een rondje over het grasland. Staan er slechte grassen, zoals kweekgras of straatgras? Hoe moet het aangepakt worden: ploegen, spuiten of frezen? En wanneer, beter in het voorjaar of in het najaar? Wat is de grondsoort? Ook geef ik advies over grasmengselkeuze, bemesting en gewasbeschermingsmiddelen.”

Rendement omhoog
Vaak kan er een flinke rendementsverbetering behaald worden. Dirk: “In het begin was men sceptisch, ‘dat werkt toch niet’. Maar inmiddels zien we mooie resultaten in voederwaarde en kilo’s. Rundveehouders willen meer goed voer van eigen land zodat ze op krachtvoer en bijproducten kunnen besparen. De focus ligt op kwaliteitsverhoging, bijvoorbeeld door het aandeel eiwit op te krikken of door de juiste conserveringsproducten in te zetten.”

De boer op
Het leukst vindt Dirk het buitenwerk en het contact met de klanten. “Het is mooi om op bedrijven te komen en samen te werken aan rendementsverbetering. AR wil zich samen met de CropSolutions-partners op de kaart zetten als dé ruwvoerpartij van Nederland. We beschikken over een goede dosis basiskennis, we hebben snel beschikking over de juiste informatie en we hebben een goede inkooppositie.”

 

Nieuwsbrief
Contact

Zandweistraat 20
Waardenburg
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0418-655944
F 0418-655940
E plant@argroep.nl

bereken de route
openingstijden